Intens Coaching
Werkwijze

Werkwijze

Intense uitdagingen hebben soms een intense aanpak nodig
No Nonsens coaching: 
'vrolijk, uitdagend, avontuurlijk, smakelijk en ontregelend met een lach en een vette knipoog'
Traditionele coaching is niet mijn ding!

Ik gooi zo’n beetje alle ’traditionele coaching technieken en vormen’ die ik als gecertificeerd coach ken overboord.
Zo werk ik niet met standaard programma’s die je dwingen om vinkjes te zetten bij weer een afgerond onderdeel en daardoor niet aansluiten bij jouw behoefte.
Voer ik geen terminaal saai coachgesprek waarin je vragenlijsten in moet vullen en testen af moet leggen, maar hebben we een vrolijk, uitdagend, avontuurlijk, smakelijk en ontregelend gesprek waar jij echt iets aan hebt.

Juist omdat ik zo anders coach waarbij ik weinig tot geen gene heb, is ieder gesprek weer een verrassing waar ik zelf ook enorm van kan genieten. Hoe dat werkt en welke uitwerking dat heeft ga je vanzelf beleven, maar ik garandeer je dat je in beweging komt en je hersens zullen kraken. Tenminste als jij coaching aandurft die buiten iedere comfortzone ligt.

Persoonlijk leiderschap is voor mensen die willen groeien, beter willen worden of problemen het hoofd willen bieden.

Groei-vertragers zoals het tot op de bodem toe analyseren, het graven in het verleden en het aanbieden van kant en klare oplossingen zie ik als serieuze belemmeringen voor jouw groei.
We willen geen belemmeringen opwerpen, we willen ze juist het hoofd bieden of elimineren en daar hebben jij en ik elkaar hard voor nodig.

Jouw programma ontstaat tijdens onze gesprekken

Het klinkt bijna te simpel hè!

Ik doe dat door eclectisch te werken. Een fantastisch mooi woord met als betekenis dat ik die coachingsvorm of technieken gebruik die me op dat moment het meest nuttig en helpend lijkt voor jou.
Welke techniek ik ook gebruik, je zal altijd merken dat geen enkel coachgesprek een ‘standaard’ gesprek is of wordt.
Als gecertificeerd en gediplomeerd Provocatief Coach zal ik jou middels humor en warmte flink uitdagen.

Dat wat normaal niet gezegd of besproken wordt, komt nu juist wel op tafel te liggen waarbij ik me niet schuw om dat te zeggen wat nodig is om juist die ingesleten patronen of gedachten te doorbreken of om je een flinke spiegel voor te houden, óf je een liefdevolle schop onder je kont te geven zodat jij weer kan werken aan jezelf. Ik geef toe dat dat soms pittig kan zijn, maar hey je neemt ook geen coach in de armen om je er vervolgens met een leien dakje vanaf te maken toch.
Als je hier niet tegen kan (ja dat gebeurt soms) dan adviseer ik je om een andere coach in de armen te nemen.
Je krijgt bij mij een heerlijke warme onderstroom en een flink gekruide bovenstroom zoals je bij de ervaringen kan lezen.

“Warm op de mens en hard op het probleem!”

Omdat belemmerende overtuigingen, ingesleten patronen of het maar niet in beweging komen juist in het hoofd zit, beheerst het vaak het hele leven want we denken er constant aan. En juist daarom wil ik met hart en ziel naar het gevoel.
Wat is de échte kern van het probleem waar je mee zit. Waar heeft jouw hart last van waar jouw hoofd nog een dikke middelvinger naar opsteekt!
Welke vraagstukken er ook bij jou liggen, ik heb intens veel vertrouwen in jouw oplossend vermogen, jouw immense veerkracht en jouw gave om de juiste keuzes te maken. Vanzelfsprekend wakker ik dat aan zodat jij alleen nog maar hoeft te groeien en te bloeien.

En dan nu de fun part van mijn ‘eigen(wijze) coachwijze’ want we gaan ook enorm veel lachen. Soms tot bulderen aan toe en niet omdat dat moet, maar gewoon omdat het gebeurt.
Laat je vooral verrassen hoe die uitdaging, humor en warmte (je mag het ook goed contact noemen) als een magische mix werkt tijdens een coaching sessie of een training.

Dus bel me, mail me of app me dan maken we een afspraak!

“Humor is de mengsmering om zaken te relativeren”

Kennismakingsgesprek
Wil je toch eerst even kennis maken met elkaar dan kan dat natuurlijk. Dan kan jij zien of ik wel dé juiste coach voor jou ben en kan ik zien of jij wel een serieuze coachee bent waar ik mee in zee wil gaan.
Omdat tijd kostbaar is doen we dit telefonisch of via video bellen. Dit mag via WhatsApp, Zoom of Google Meet en meestal weten we in 15 tot maximaal 30 minuten wel wat we aan elkaar hebben en wat jouw coachvraag is. Het kennismakingsgesprek is overigens gratis.

Aantal sessies
Dit is een lastig punt want je kan pas echt gedurende de coaching zien of jouw coachvraag opgelost is.
Het voordeel van provocatieve coaching is dat we snel tot de kern komen. Ik ga er van uit dat we met max 6 sessie een heel eind komen.
Je kan je echter ook voorstellen dat iemand in een volledige burn-out meer sessies nodig heeft omdat dit vaak een langer traject is. Het kiezen van één van de pakketten is dan een betere optie ten opzichte van losse coachsessies.

De intake
Een intake vind ik écht zonde tijd. Waar traditionele coaches uitgebreid alles analyseren en de ene na de andere vragenlijst voorschotelen om informatie van jou of jouw situatie boven water te krijgen, ga ik direct met jou het gesprek aan.
Geen onnodige geneuzel: we gaan direct aan de slag met elkaar.
De zogenaamde intake is gewoon een 1e coachsessie waarin we beiden al hard aan het werk zijn.

Sessieverslag
Onderdeel van jouw coachtraject is het maken van een reflectie verslag door jou als coachee. Deze reflectie mail of app je me een aantal dagen na de sessie.
Ik vind het belangrijk om te weten hoe jij de zaken beleeft en wat jij er aan hebt. Iedere volgende sessie vindt plaats naar aanleiding van jouw eigen reflectie. Zo spelen we altijd in op zaken die op dat moment nog spelen bij jou.
Vanzelfsprekend laat ik je niet helemaal alleen zwemmen en krijg je van mij een voorbeeld dat je alleen hoeft aan te vullen.

Gerrit-Jan Achterhuis

No Nonsense coach bij Persoonlijk Leiderschap | Expertise bij burn-out/stress en loopbaan vraagstukken.

Burn-out coach
Loopbaan coach
Provocatief coach

info@intenscoaching.nl
Telf: +31657425074