Intens Coaching
Ervaringen

Ervaringen

Het resultaat van een coach zegt meer dan het papiertje van iemand die geen ervaringen heeft!!
Hieronder vind je een aantal ervaringen en uitspraken van zowel coachees (cliënten) als coaches.
Uit privacy overwegingen zijn een aantal van hen anoniem en hebben dus een fictieve naam.
Luana Bleijenberg
Coachee en HR adviseur KPN

"Ik heb geen coaching nodig, ik kan het allemaal zelf wel. " 
Totdat ik een coaching sessie van Gerrit-Jan heb meegemaakt. Ik was nieuwsgierig of Gerrit-Jan door me heen kon prikken, want ik kende heel wat methodes die ik makkelijk kon omzeilen met mijn achtergrond.
Mijn 2 sessies waren confronterend, scherp en allemaal met een vleugje humor. 
Ik werd voor het eerst sinds lange tijd flink gespiegeld! 
Er werd een methode gebruikt waar ik ontzettend fel op reageerde. En toen wist ik het; dit was precies de coaching die ik nodig had. 
Anderhalf jaar geleden nam ik de relatie met mijn vriend maar voor lief; met in mijn achterhoofd wetend dat dit niet voor eeuwig kon zijn. Het leeftijdsverschil (hij is jonger), kinderen, als hij een feestje heeft vind hij snel genoeg een leeftijdsgenoot... 
Het waren excuses die Gerrit-Jan binnen 10 minuten naar voren bracht en mij liet inzien dat ik daar bang voor was. Ik bang voor een relatie die goed voelt? Ik ben volwassen en ervaren genoeg, je lult Gerrit-Jan was mijn reactie.
En nu, bijna 1,5 jaar later, geniet ik van de relatie. De provocatieve manier van coachen heeft mij enorm snel geholpen. Geen langzaam gedoe, maar snel tot de kern komend. Ik zou het iedereen aanraden, vooral als je denkt dat je geen coaching nodig hebt. Iedereen heeft eens een keer een goed reflectie moment nodig.
Charlotte V
Coachee

Na mijn burn-out en het herstel hiervan binnen hetzelfde bedrijf kwam ik bij GJ terecht, omdat ik merkte aan mezelf dat ik toch nog niet was waar ik wilde zijn. Ik vroeg hem om advies en hulp zodat ik niet dezelfde ‘fouten’ zou maken als in het verleden. Hij wist mij een spiegel voor te houden en bepaalde patronen te zien die ik zelf niet zag. Ik legde hierdoor verbanden waardoor ik op voorhand andere keuzes kon maken. Het hoogtepunt tot nu toe was toch wel een bord met hooi en een aantal vorken, dit maakte de dingen in mijn hoofd en de dingen die ik voelde visueel en tastbaar. Ik heb tot nu toe erg veel gehad aan mijn coaching, er is ruimte voor alles wat je voelt, met een lach en een traan.
Jesper
Inspirator/Coach

Gerrit Jan lukt het om je te raken en iets in beweging te brengen met zijn uitdagende coaching. Soms irriteert het enorm maar geeft dat juist aan dat je de kracht bij jezelf mag zoeken. Daarmee is zijn uitdaging effectief om je terug te brengen bij jezelf en niet iets buiten jezelf te zoeken. Daarbij weet hij het licht te houden en ga je ook zeker samen lachen over je eigen situatie. Dat voelt bevrijdend.
Jamie Hovelmeyer
Coachee en student

GJ heb ik twee dagen als coach gehad, samen met zijn collega Joris Roozendaal, ze gaven mij duo-coaching. 

Ik had weinig verwachtingen omtrent de impact van een duo-coaching, ‘zo erg zal het vast niet zijn’ dacht ik. Tijdens het eerste gesprek benoemde ik een bijzaak, wat voor hem reden genoeg was om er een hoofdzaak van te maken. Het was niet van belang vond ik, maar tevergeefs. Het tweede gesprek nam GJ alle aandacht op zich om zijn eigen gemaakte carnavalsliedje op te dragen over mijn ‘probleem’.  
Niet alleen het zingen was waanzinnig goed, maar ook het cynisme binnen het gesprek. Provocatieve coaches nemen namelijk jou wel serieus, maar het probleem niet. Dat is altijd een lachertje. En uiteindelijk heb ik die mindset ook gekregen, ben ik minder pessimistisch en lach ik het leven toe!  

Waardering: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Haike Nelissen
Coach en maatschappelijkwerker 

Ik heb Gerrit-Jan, beter bekend als GJ leren kennen bij de opleiding tot Provocatief Coach van het IEP. Tegenwoordig hebben we regelmatig contact tijdens onze intervisiebijeenkomsten, die hij altijd goed voorbereidt. We leren dat HUMOR, WARMTE en UITDAGING belangrijke onderdelen zijn van een provocatief gesprek. GJ hoeft daar geen moeite voor te doen, want GJ IS humor, warmte en uitdaging.

Vanaf het eerste moment dat ik contact met hem had zorgden zijn uitstraling en benaderingswijze voor enerzijds vertrouwen en anderzijds hilariteit. Hij weet de vinger snel op de zere plek te leggen en dit met veel respect, maar ook duidelijkheid aan te raken.

Bij GJ ben je in goede handen!
Ralph
Coachee en ondernemer

Het voelde als een warm gesprek met een goede vriend terwijl we elkaar niet kenden
Wilma 
Coachee en trainer 

GJ je bent hilarisch confronterend, maar je weet wel de kern te raken. 
Dit is wel dé manier waarop coaching voor mij pas echt werkt
Maria
Coachee en HR medewerker

Ik was echt zenuwachtig de eerste keer, maar het voelt prettig, warm en vertrouwd
Hoe kan je tijdens het coachen zoveel lol hebben terwijl ik toch serieus genomen word. Heel apart!
Marion Schiphorst
Collega coach

GJ is een enthousiaste collega die zich volledig inzet voor het resultaat van de hulpvrager.
Hij blijft zoeken naar een opening, doet interventies die nergens toe lijken te leiden, leest je desnoods het sprookjesboek voor om je in totale verwarring achter te laten en zo alsnog een ingang te vinden om tot de kern te komen. 
Geen getreuzel en geneuzel, mouwen opstropen en gaan! 

Advies, ga met korte mouwen naar zijn praktijk. Dat scheelt tijd en tijd is geld ;-)

Gerrit-Jan Achterhuis

No Nonsense coach bij Persoonlijk Leiderschap | Expertise bij burn-out/stress en loopbaan vraagstukken.

Burn-out coach
Loopbaan coach
Provocatief coach

info@intenscoaching.nl
Telf: +31657425074