De kracht van veerkracht!!
De kracht van veerkracht!!

De kracht van veerkracht!!

Een veerkrachtig mens dankzij of ondanks Corona! 
Uit de oude doos van Intens Coaching
20 maart 2020

Wat zeg je nu GJ.

Hoe kan je nu over veerkracht van de mens spreken juist nu er zo’n enorme crisis is, duizenden mensen (ernstig) ziek zijn of doodgaan. En ja ik besef me maar des te meer dat dit ernstig is…meer dan ernstig. Je mag wel stellen dat het serieus dramatische tijden zijn. En juist nú moeten we vertrouwen op onze veerkracht.

Als coach die werkt met de provocatieve stijl, ben ik 100% overtuigd van de aanname dat mensen veerkrachtiger zijn dan ze lijken.

Dit merk ik telkens tijdens sessies waar je juist aanspraak maakt op die veerkracht en dat is soms pittig, maar gaat altijd gepaard met humor en relativeert als een malle. Fantastisch hoe dat ook werkt, zowel voor de cliënt als voor mij.

Dramatische tijden met lijden en….humor

Je hebt het vast wel eens gehoord bij voorgaande crisissen, oorlogen, verlies van dierbaren, etc dat vaak wordt gezegd: Humor houdt ons op de been.En daar zit onze veerkracht ook. Wij zijn als individuen in staat om het hoofd te bieden in zeer zware tijden. Juist door lucht en ruimte te bieden in het hoofd door middel van humor en daarmee ook het lachen.

Wees eerlijk; hoeveel ‘méér dan smakelijke’ Corona plaatjes en teksten heb jij al in jouw WhatsApp gekregen en hoe heb jij er om in een deuk gelegen. Ik wel in ieder geval en sterker nog, ik heb ze ook nog doorgestuurd want ik gun een ander ook die lach…nu meer dan ooit. Misschien herken jij je hier ook wel in.

Dood en verderf

Niemand wil dood. Niemand wil verderf. NIEMAND. En toch is het er. Sterker nog; Je gaat gewoon dood. Punt uit. En we zijn er zelfs op ingesteld dat we dood gaan. We sluiten verzekeringen af, stellen testamenten op, zoeken soms al onze kist uit en overleggen met onze naasten over de muziek en of je een serieuze jank crematie wilt of dat het één groot feest wordt en dat ze jouw leven gaan vieren.

En alleen al hieruit blijkt dat een mens enórm veerkrachtig is want nadat je zulke drastische zaken hebt geregeld gaat jouw leven gewoon door…..feestend en al en dat terwijl je weet dat je vroeg of laat echt een keer gaat. By the way mocht ik ook ooit een keer gaan…..en die kans is best wel reëel…vertel dan op mijn crematie ajb alle leuke dingen over me….laat anderen maar lachen om mijn stomme grappen, mislukte plannen, domme uitspraken, etc…doe maar en laat me van bovenaf meegenieten en ook mee lachen als jullie om mij lachen. Shit, zelfs ik lijk nu al veerkracht te hebben als het over m’n eigen dood gaat.

Maar GJ er zijn toch ook echt schrijnende gevallen en dan is humor echt niet gepast hoor. Dat doe je gewoon niet. Echt niet!! Oke, ik hoor je (lekkere moderne kreet die menig persoon tegenwoordig  gebruikt om aan te geven dat ie het wel hoort, maar er geen ruk mee gaat doen…maar dat terzijde) Oke, ik hoor je. Alleen keek ik toevallig deze week naar het tv programma Topdokters op RTL. Serious shit. En dan ook echt serious he.

Kinderen met kanker die gaan sterven nog voordat ze de leeftijd van 18 halen….en man man wat wordt daar in gelachen ook…vaak geïnitieerd door de betreffende patiënt ook nog. Juist, veerkracht.

Heb jij ook wel eens een crematie geregeld voor een dierbare die overleden is. Nou ik wel en hoe triest ook, we hebben ontzettend veel gelachen..ja zelfs met de begrafenisondernemer en ook na de crematie aan de koffietafel….. Je herkent vast situaties waar ook jij dat had of hebt beleefd. En zo zijn er tal van dramatische levenssituaties waarvan je denkt dat je het niet gaat overleven en toch overleef je het.

Dat kan dus niet als mensen niet veerkrachtig zijn.

Koppel ik die veerkracht nu aan onze huidige Corona crisis dan weet ik zeker dat we hier met z’n allen beter uit gaan komen. Beter en sterker omdat we voldoende veerkrachtig zijn om deze Corona klappen op te vangen ondanks alle dood en verderf dat nog gezaaid gaat worden. Mark my words!!

ps. Ik ben geen schrijver in hart en nieren en zelfs geen blogger dus vergeef me mijn fouten, d’s en t’s en verkeerde zinsopbouw. Het gaat om de intentie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *