Burn-out… Het verloren deel van jouw leven
Burn-out… Het verloren deel van jouw leven

Burn-out… Het verloren deel van jouw leven

Burn-out... Het verloren deel van jouw leven
Uit de oude doos van Intens Coaching
26 april 2020

Burn-out… Het klinkt zo lekker vies en behelst zoveel. Ach nee joh… Gewoon een beetje stress meer niet.. Kijk stress klinkt al gelijk veel lekkerder. Toch! Als je het nog milder wilt hebben mag jij ook spanning zeggen hoor.

Oke dan ga ík gewoon even uit van een beetje stress… je weet wel… dat wat aangewakkerd wordt door dat stofje in je lijf en waar je zo goed op kan presteren. Niks mis mee met positieve stress….. of eh… een beetje spanning. Alleen nu houdt die stress een beetje langer aan dan gedacht want dat project van het werk moet echt af, maar jij kan ’t nog super goed hanteren. Logisch dat je wat slechter slaapt ook. Dat hoort er gewoon bij. En de woorden die je met je partner of geliefde hebt.. ja dat heb je soms. “Schat schiet je ff op anders komen we te laat! ” “Ja gloeiende gloeiende.. Kap eens met dat gejaag, ja ik ben zo klaar. Nog even dit afmaken.” En voor je het weet zeggen anderen dat je zo snel boos wordt alleen jij ziet dat toch echt anders. Dat gezeik ook altijd.

Ik heb het gewoon ff druk jah.

Ga rustig een tijdje zo door en je bent aardig op weg om een gedeelte van jouw leven verloren te laten gaan. Weggegooid omdat je niet op tijd op de rem trapt of aan de bel trekt. Jammer, want overspannen of een burn-out dat gun je niemand. Zorg er nou gewoon voor dat je het vóór bent. Heb het er over op je werk, praat met vrienden of familie en kom je er niet uit… Klopt dan eens bij mij als coach aan. Ik daag je uit om alles voor te zijn voordat ’t erger wordt. Oftewel mijn credo:

Tijd voor actie!

Weet je overigens dat de meeste werkgevers er super veel belang bij hebben dat jij als werknemer en harde arbeider zo gezond en functioneel mogelijk bent en blijft. Daarom hebben veel werkgevers een budget dat je kan gebruiken hiervoor. Check het eens bij ze.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *