Intens Coaching
Aan de slag

Aan de slag

Aan de slag
Tijd voor rust en actie!!

Een burn-out bestaat niet enkel uit geen energie meer.
Er is een reden waardoor die energie er niet meer is, het lijf niet meer wil zoals voorheen en de bovenkamer ook een mistige bende is geworden.
Als Burn-out Regisseur help ik jou met het oplossen van de mist zodat de zon weer door kan breken doordat jij weer de regie hebt gekregen over jouw eigen leven. Dat noemen we met een mooi woord Persoonlijk leiderschap

“Jouw gelukshormoon weet z’n weg niet meer te vinden in jouw lijf

Wat hebben mijn hormonen nou te maken met mijn burn-out?
Nou, alles eigenlijk. Had je niet gedacht he.
In jouw lijf, dat eigenlijk een complexe fabriek is die 24/7 in bedrijf is, vinden allerlei chemische processen plaats. Daar heb je normaliter niet zoveel mee van doen want dat werkt gewoon op de achtergrond. Alleen bij een burn-out is er een bepaalt proces dat er voor zorgt dat stresshormonen het over gaan nemen van de gelukshormonen. En die stresshormonen zijn regelrechte doerakken want ze zijn in staat om jouw hele lijf lam te leggen. Alleen doen ze dat heel subtiel door bijvoorbeeld te beginnen met dat jij hoofdpijn krijgt. Dan stapelen ze er een zere schouder of nek bij en zo bouwen ze dat steeds verder uit….stapje voor stapje totdat je óf actie onderneemt of je lichaam in z’n geheel de kont tegen de krib gooit en er bijna geen leven meer in je zit.

“Fascinerend hoe het lichaam er alles aan doet om gezond te blijven”

De complexiteit van factoren om uiteindelijk toch in een burn-out terecht te komen haakt dan ook aan op verschillende aspecten en uit ervaring weten we nu dat het vaak de combinatie is waar we mee aan de slag moeten.

  1. Lichamelijk
  2. Geestelijk
  3. Beweging
  4. Voeding
  5. Overige omstandigheden

Doordat we met elkaar in gesprek gaan komen we snel tot de ontdekking waar jij zit in jouw burn-out situatie. Het scheelt nogal waar we in moeten stappen. Of je als het ware kruipend naar de praktijk komt of dat je dapper al een half uur op de fiets richting de praktijk rijdt.

We stappen dus daar in waar de behoefte ligt, maar ik wil wel dat je ook weet ‘waar’ je dan zit in jouw burn-out situatie. 

Maar hoe dan ook, het geestelijke gedeelte ( het koppie) gaan we altijd mee aan de slag. Dé échte oorsprong van waarom je uiteindelijk na maanden of misschien wel jaren in een burn-out vliegt zit namelijk in jou.
De rest is vaak allemaal het gevolg van.
We gaan niet analyseren en naar vroeger grijpen als eventuele gesuggereerde bron of oorzaak van jouw burn-out. Nee we gaan juist aan de slag met waar jij NU een probleem of problemen mee hebt en door mijn unieke wijze van uitdagende coaching gaan we snel tot de kern komen van het échte probleem.

Geen enkele sessie zal saai zijn of gevuld worden met lijstjes invullen. Aan de slag is échte brein actie en niet het zetten van kruisjes bij vragen die je kan omzeilen. We gaan samen veel lachen, maar ook het bekende doosje met tissues staat gewoon klaar. Soms gaan we diep en de andere keer weer oppervlakkig en lijkt het over niets te gaan terwijl het toch over van alles gaat.
Een provocatief coach heeft geen zijden handschoentjes aan, maar zegt dat wat er gezegd of besproken moet worden.
En doet dat soms pijn?
Ja gelukkig wel want als het pijn doet dan weten we dat we goed zitten…dan gaat er iets werken bij jou. Maar juist door dan die mooie mix te maken met humor en mijn volledige aandacht en warmte voor jou maakt dat het toch nuttig, leuk en mega werkzaam is en daar doen we het voor…Ik ben er namelijk voor jou.

“Het draait om jou!”

Bij mijn werkwijze lees je wat meer over de unieke wijze waarop we gaan samenwerken, maar ook wat ik als coach verwacht van jou

Gerrit-Jan Achterhuis

No Nonsense coach bij Persoonlijk Leiderschap | Expertise bij burn-out/stress en loopbaan vraagstukken.

Burn-out coach
Loopbaan coach
Provocatief coach

info@intenscoaching.nl
Telf: +31657425074